woensdag 22 augustus 2018

Landenranden

Deze blog gaat over mozaïeken borduren, maar soms is een SAL (of: sampler) te verleidelijk om niet aan mee te doen. SAL staat voor 'stich along' en houdt in dat iemand om de zoveel tijd, bijvoorbeeld iedere maand, een stukje van een patroon geeft waar meerdere mensen aan borduren. De verleiding kwam voor mij van de Facebookgroep Landenranden van Janita Mantel. Vorig jaar kwam zij met een SAL met de naam Spanje, dat alleen was al reden genoeg om eraan te beginnen. Ik heb daarbij gekozen voor de variant in heldere kleuren. Een feest om te doen en een feestelijk resultaat.

SAL 'Spanje' van Janita Mantel (nog in te lijsten).

Fragment SAL 'Spanje'.

Het leuke van een SAL is dat het steeds een verrassing is wat een nieuw stukje patroon brengt en dat je al bordurende iets ziet ontstaan. Bij Landenranden kun je op Facebook de vorderingen van anderen zien, heel inspirerend. En er zijn vele SAL's, bijvoorbeeld die van Linen and Threads (linenandthreads.com/mystery-sampler-stitch-a-long) en Atelier Soed Idee (www.soedidee.nl/Summer-SAL-2018), om uit te kiezen.






De nieuwe SAL van Janita Mantel heeft het thema Quaker. Ik heb op Facebook diverse resultaten tot nu toe gezien en ik denk dat ik ook die verleiding niet kan weerstaan...






Als je interesse hebt in de samplers van Janita Mantel moet je lid worden van de Facebookgroep Landenranden, daar zijn de patronen beschikbaar.








3 opmerkingen:

  1. Leuk een nieuw blog. Je kunt aan je foto's een link naar ... hangen. Als mensen er dan op klikken komen ze op b.v. de sals die jij hier noemt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. I follow you.Nice blog and interesting comment.Spain magnificent embroidery.

    BeantwoordenVerwijderen